Futureproof Group

ICT-dienstverleners delen kennis en profiteren van schaalvoordelen

MKB Fonds participeerde in maart 2013 ICT-dienstverlener Joheco Automatisering uit Hillegom. Met deze deelneming werd een ‘buy and build’ strategie opgezet waarbij het doel was een groep te vormen van ICT-dienstverleners voor het midden- en kleinbedrijf. Zodoende werd ‘Futureproof Group’ door MKB Fonds in het leven geroepen. Futureproof Group fungeert als overkoepelende organisatie voor ICT-dienstverleners uit de portefeuille van MKB Fonds, die door samenwerking kunnen profiteren van kennisdeling en schaalvoordelen.

In  februari 2016 nam MKB Fonds een belang in ICT-dienstverlener De Computerwacht uit Bodegraven. De Computerwacht sloot zich aan bij de Futureproof Group zodat er een samenwerkingsverband ontstond tussen Joheco en De Computerwacht.  De groep breidde daarna in snel tempo uit. In december 2016 voegde ook Advisor ICT zich bij het samenwerkingsverband. De ondernemingen opereren binnen de groep ieder onder hun eigen naam met een eigen directie. Gezien de ICT-markt zich continu ontwikkeld zijn de bedrijven door samenwerking beter in staat in te spelen op deze ontwikkelingen, dit zorgt voor meer toekomstbestendigheid en stelt de ondernemingen in staat te blijven groeien en optimaliseren. In november 2017 breidde de groep opnieuw uit door de participatie van MKB Fonds in Xantion ICT. In juli en oktober 2018 volgden respectievelijk ook Desktoptowork en DWE ICT.

De groep is uitgegroeid tot een krachtig samenwerkingsverband met 12 vestigingen en ruim 500 werknemers. De bedrijven bieden diensten aan op het gebied van onder andere cyber security, managed services, cloudoplossingen, ERP-oplossingen, IT-infrastructuur en communicatieoplossingen.

Meer weten over Futureproof Group? Zie www.futureproof.nl

Disclaimer