Kempex

KempexGroei door succesvolle buy and build strategie met MKB Fonds

Kempex is een internationale handelsonderneming in (farmaceutische) grondstoffen en additieven voor diervoeding. De onderneming is opgericht in 1987 en is gevestigd in Volkel. Kempex heeft een wereldwijde afzetmarkt maar haar afnemers bevinden zich voornamelijk in het Midden Oosten en Europa.

Nadat MKB Fonds in mei 2013  participeerde in Kempex werd met de onderneming een buy and build strategie opgezet. De directie van Kempex gaf een uitgebreid interview in het Financieele Dagblad over de samenwerking met MKB Fonds. Dat werd gelezen door de directie van sectorgenoot Tocelo Pharma en zo raakte de directie van Kempex en deze sectoorgenoot met elkaar in gesprek. Dit leidde uiteindelijk in september 2014 tot de overname door Kempex met MKB Fonds van Tocelo Pharma. De activiteiten van Tocelo Pharma wrden volledig geïntegreerd op de locatie van Kempex.

Kempex heeft de activiteiten van Tocelo Pharma voortgezet onder de naam Tocelo Vet. Tocelo Vet richt zich nu als business unit van Kempex specifiek op het produceren van actieve farmaceutische ingrediënten, ofwel API’s voor de veterinaire sector. De overname van Tocelo Pharma bracht direct een substantiële omzetstijging en uitbreiding van het klantenbestand mee voor Kempex.

Een volgende stap voor MKB Fonds bij Kempex is het realiseren van bedrijfsopvolging. Vanwege de leeftijd van de directeur wil hij graag toewerken naar zijn uittreden. Door verdere optimalisatie van de organisatie is bij Kempex en een sterk resultaat de afgelopen jaren is nu ruimte voor bedrijfsoverdracht naar een nieuwe generatie. MKB Fonds ondersteunt Kempex actief bij het realiseren van deze stap en het kijken binnen de markt naar geschikte opvolging.

Meer weten over Kempex? Zie www.kempex.net

Disclaimer