MKB Fonds

Het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf (MKB) vertegenwoordigt circa 60% van de totale omzet (BNP) van Nederland en is hiermee zeer belangrijk voor de economie en werkgelegenheid. Hierdoor wordt het MKB ook wel de motor van de Nederlandse economie genoemd. Om de motor te laten draaien zijn brandstof (omzet) en smeermiddel (kapitaal) nodig. Nu de bancaire financieringsmogelijkheden beperkter zijn geworden, mede door veranderende wetgeving, is er bij het MKB behoefte aan alternatieve financieringsmogelijkheden.

MKB Fonds brengt door middel van de uitgifte van MKB Obligaties en certificaten van MKB Aandelen de werelden MKB-ondernemers en beleggers samen. MKB Fonds participeert in Nederlandse MKB-bedrijven. Het fonds investeert louter in degelijke en volwassen (familie)bedrijven in het Nederlandse MKB met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten. De ondernemingen zijn tenminste vijf jaar in hun specifieke branche actief en hebben een solide continuïteitsperspectief.

Het fonds richt zich met name op investeringen bedoeld voor bedrijfsopvolging, waarbij de voorkeur uitgaat naar (familie)bedrijven actief in defensieve sectoren zoals voeding, handel en dienstverlening. Daarnaast hanteert MKB Fonds voor veel van haar participaties een ‘buy & build strategie’. Hiermee wordt groei gerealiseerd door complementaire activiteiten van ondernemingen over te nemen en activiteiten en processen te integreren.

Meer lezen over MKB Fonds? Bezoek www.mkb-fonds.nl

Disclaimer