Remalux

RemaluxMarktkraam uitgegroeid tot internationale handelsonderneming

Remalux is een internationale handelsonderneming in (non-food) consumentenartikelen. In 1984 werd de onderneming opgericht als marktkraam maar groeide al snel uit tot een toonaangevende, internationale speler. Het hoofdkantoor is gevestigd in Purmerend en Remalux heeft tevens een vestiging in Hong Kong. Vanuit deze overzeese vestiging wordt toegezien op de handhaving van kwaliteitsstandaarden en contact met de lokale producenten.

De onderneming heeft diverse (internationale klanten) als supermarktketens, bouwmarkten, online verkopers, textielketens en actiematige winkels. Remalux heeft een zeer breed assortiment een consumentenartikelen waaronder keukenartikelen, elektronica, geschenkartikelen en reisartikelen zoals koffers en tassen. Het hoofdkantoor heeft een opslagruimte van circa 11.500 m2 waardoor Remalux klanten direct uit de voorraad kan leveren. Daarnaast produceren zij voor klanten ook unieke ‘custom made’ artikelen.

Remalux is in de afgelopen ruim 30 jaar in snel tempo (autonoom) gegroeid. Door de participatie van MKB Fonds werd bedrijfsopvolging binnen de onderneming gerealiseerd.  De oprichter, die beschikt over specialistische kennis en ervaring binnen de markt, heeft de operationele taken voor een groot deel over kunnen dragen aan de opvolging. Met MKB Fonds is ingezet op een volgende groeifase door het implementeren van een buy and build strategie, de oprichter heeft nu tijd en ruimte voor het verder verkennen van de markt en mogelijkheden voor het doen van aanvullende overnames in samenwerking met MKB Fonds.

Meer weten over Remalux? Zie www.remalux.nl

Disclaimer